Over ons

Zorg voor je droom

SWISSVAX – Dromen koesteren™

Wasfabriek sinds 1930

Swissvax is een premiummerk op het gebied van autoverzorging
Luxesegment dat een hoge mate van internationaliteit kent en waar autoliefhebbers wereldwijd een hoge affiniteit voor hebben. Swissvax is onder andere de eerste keuze van diverse autofabrikanten in het premiumsegment voor het leveren van hoogwaardige verzorgingsproducten voor uw eigen merk
om ons te laten ontwikkelen en produceren.

Swissvax biedt een compleet zorgsysteem voor auto's en
Jachten. Het bestaat uit wassen, schoonmaken, verzorgen en
Afdichtingscomponenten die allemaal harmonieus op elkaar zijn afgestemd.

Net als veel andere unieke producten is deze gemaakt
Vervaardigde producten oorspronkelijk aan de keukentafel van het gezin. De oude drogisterij ‘Anwander’ in Zürich was zowel het laboratorium als de productielocatie voor de eerste blikjes carnaubawas voor auto’s en boten, die oorspronkelijk alleen voor persoonlijk gebruik van de grootvader en oprichter van het bedrijf, Hans Anwander, werden geproduceerd.

Deze producten worden nog steeds uitsluitend met de hand gemaakt in onze wasfabriek en blik voor blik gevuld. De hoogwaardige recepten laten geen industriële productie toe. Wij doen simpelweg geen concessies aan onze passie voor het produceren van de beste waxen en verzorgingsproducten. Wij nodigen u uit om de waxsensatie te ervaren die Swissvax wereldwijd zo populair en beroemd maakt.

Tot 2009 heette Swissvax ook wel Zwitserse olie.

Het verschil

In tegenstelling tot conventionele polijstmiddelen bevatten Swissvax-wassen geen schuurmiddelen en kunnen ze op alle soorten verf worden gebruikt: op moderne verfsystemen op waterbasis, op zogenaamde nano-verven en zelfs op oude nitroverven. Swissvax bestaat uit twee componenten, bestaande uit de Cleaner Fluid Regular-voorbehandeling en de carnaubawas. De waxen zijn moeiteloos en prettig in gebruik en laten geen witte resten achter op rubber of randen.

Carnauba is het hardste, puurste, meest transparante en ook dat
duurste natuurlijke was ter wereld. Het wordt geproduceerd uit de toppen van de bladeren
De Braziliaanse waaierpalm “Copernica prunifera” werd verkregen en geclassificeerd op basis van kleur en helderheid. De hoogste kwaliteit is geclassificeerd als zeldzame Grade One Carnauba en wordt gebruikt voor onze wassen. Het glansniveau
neemt toe naarmate er meer carnauba in een recept zit. Terwijl conventionele autowassen 3% tot 5% carnaubawas bevatten, bevatten de formuleringen van Swissvax een van de hoogste concentraties die op de markt verkrijgbaar zijn: 30% tot 76% per volume.

In tegenstelling tot conventionele polijstmiddelen – de gelakte oppervlakken
gewoon polijsten tot een glans, terwijl de onderste verflagen droger en droger worden en langzaam verhongeren - de Swissvax Carnauba-formules verrijkt met olieachtige extracten van passievrucht, sinaasappelen, avocado's en vanille geven de lak de diepe glans terug die het heeft verloren. Het resultaat is een diepe, unieke ‘wetlook’ die verzamelaars en autoliefhebbers over de hele wereld in verrukking brengt.

Het Swissvax-geheim

Het geheim van Swissvax schuilt in de uitzonderlijk duurzame carnaubawasformuleringen, die na enkele uren productie ontstaan ​​uit dubbelwandige microdeeltjes – de zogenaamde
Micro-inkapseling.

Passie 

De Zwitserse reputatie op het gebied van kwaliteit en precisie komt tot uiting in onze producten. Wij zijn al meer dan drie generaties privé gepassioneerde auto- en bootliefhebbers. Een hobby met vreugde en verdriet die we heel goed kennen en die ons elke dag motiveert om interessante zorgoplossingen voor gevoelige gebieden te vinden. 

Diep reflecterende oppervlakken

Wij zijn ervan overtuigd dat autoonderhoud eenvoudig moet zijn. Omdat alleen eenvoudig onderhoud van het voertuig regulier onderhoud wordt, een voorwaarde voor een perfect onderhouden auto. 

Goede bedoelingen en het gebruik van de juiste verzorgingsproducten alleen zijn geen garantie voor een goed resultaat. Alleen de juiste volgorde en het gebruik van speciale zorgtechnieken leiden tot het gewenste succes.

Bestel onze gratis Swissvax-handleiding voor auto- of jachtonderhoud. Naast alle producten en het juiste gebruik ervan vind je er veel waardevolle verzorgingstips.